6 tips for nye katteeiere

6 tips for nye katteeiere

Transportbur
Bruk transportbur ved biltransporter. Det er det sikreste for både deg og katten.
Transportbur finner du i dyrebutikker, kjøp et før du har fått hjem katten din.

Klorebrett
Gå til anskaffelse av et klorebrett til katten, ellers vil den seg snart begi seg på møbler og vegger. Mange lager sine egne klorebrett og klattrestativ – materiale er billig å kjøpe. Du kan bruke enten en bit vegg til vegg teppe, eller tau som du snurrer rundt klattrebrettet.

Vaksinasjon
Pass på kattens vaksinasjoner, du skal vaksinere katten mot kattepest, katteinfluensa og klamydia en gang per år. Kontakt din veterinær for mer informasjon.

Markekur
Du bør gi din katt markekur regelmessig – det finnes en hel del ulike merker ute på markedet, disse er reseptbelagte, snakk med din veterinær om dette.

Kastrering
Kastrer hunkatten om du ikke planlegger å la den gå i avl. Katten har hverken godt av å gå på p-piller lenge eller å løpe uten å få parre seg.
Kastrer også din hannkatt om den skal gå ute fritt. Det finnes dessverre for mange uønskede katter. En hanne som er ukastrert og ikke får parre seg blir vanligvis stresset og urinmarkerer.

Aktiviser din katt
Kattungen som akkurat har flyttet fra sin mamma og sine søsken kjenner seg litt ensom, så det er bra om du kan gi den oppmerksomhet og leke med den. Bordtennisballer, tomme toalettruller og skinnmus er populære leker.

Den lille katten orker ikke leke lenge. Kattunger må få sove mye.

Det er ikke dumt å innrette transportburet til «kattehus». Legg inn et teppe eller en bit wetbed (vaskbart syntetskinn). Om boksens dør går å ta bort, gjør det. Da er det ingen risiko for at katten blir innestengt. Kattungen liker å ligge litt mørkt og trygt og lunt i sin «hule».

Eldre katter velger gjerne liggeplasser med utsikt over rommet. Den beste lekekameraten til din katt er dog en annen katt, skal du være borte mye på dagene, bør du skaffe den en lekekamerat.

Den lille katten orker ikke leke lenge. Kattunger må få sove mye.