Dyrlegene utvider tilbudene innen rehabilitering og fysikalsk behandling

Dyrlegene utvider tilbudene innen rehabilitering og fysikalsk behandling

Vi har vært så heldige å få med dyrekiropraktor Tone Sørensen på laget, i tillegg til rehabiliteringsterapeut Marit Sand Knutsen, som allerede tilbyr massasje, laser og rehabilitering på klinikken.
Tone Sørensen er utdannet kiropraktor for mennesker ved Anglo European College of Chiropractic. I tillegg har hun en etterutdannelse i dyrekiropraktikk gjennom International Academy of Veterinary Chiropractic. Det er kun kiropraktorer og veterinærer som kan ta denne etterutdannelsen som krever god kunnskap i anatomi, fysiologi, sykdomslære og biomekanikk.
Dyr kan på samme måte som mennesker få stivheter i muskler og ledd. I tillegg til å behandle smerter og ubalanse i hele kroppen er kiropraktoren opptatt ev et velfungerende nervesystem for at kroppen skal fungere best mulig. Dette bedres ved å løse opp i låsninger og spenninger i ledd og muskulatur. Som dyrekiropraktor arbeider Tone med å gjenskape normal bevegelse i kroppens store og små ledd, med hovedfokus på ryggsøylen.
Hun utfører behandlingen på våkne hunder.
Kiropraktikk kan hjelpe med bl.a.:
– Forebygging av skader
– Halthet /forandring i ganglag
– Akutt eller kronisk muskel/skjelettplager
– Stivhet/skjevhet
– Prestasjonsfremmende (agility/lydighet/bruks)
– Vedlikeholdsbehandling
Hvis dyret ditt plutselig endrer adferd, ikke gjør som den pleier, har problemer med å hoppe inn/ut av bil eller gå trapper (hund), endrede prestasjoner, annerledes holdning, problemer med å gå rett, setter seg skjevt, virker nedstemt, konstant slikker potene, endring i appetitt eller ser ut til å ha smerte eller lignende, kan kiropraktisk behandling ofte hjelpe.
Kiropraktikk er ikke en erstatning til veterinær medisin, men en komplementær tilnærming. Ved mistanke om skade eller sykdom vil pasienten bli henvist til en av veterinærene på huset.
Tone Sørensen er hos oss på oppsatte tider, som kan variere litt fra mnd til mnd, siden hun ellers jobber turnus et annet sted. Vi vil legge ut datoer for ca 2 mnd om gangen, som en kan bestille time til.
Behandlinger i november og desember:
23.11 kl 15-18
4.12 kl 12-15
14.12 kl 15-18
Prisen er 1196,- for første utredning og behandling, siden 950,- for oppfølgende behandlinger.
Om Marit Sand Knutsen:
Hun har utdannelse som hundemassør og rehabiliteringsterapeut for hund, og jobbet tidligere 9 år med rehabilitering på Evidensia Bodø Dyresykehus. Pasienter som skal til henne må først ha vært hos veterinær for sine problemer. Hun tilbyr
– Massasje (trenger ikke veterinærsjekk først, men hunden må være
generelt frisk)
– Laser for bevegelsesapparatet og sår
– Rehabilitering etter skade/operasjon
– Artrosepasienter har god hjelp av rehabilitering (massasje,
hjemmeøvelser, laser, Back on Track leddskydd mv)
– Slankepasienter (råd om hjemmetrening, oppfølging av vekt mv)
– Tips til styrketreningøvelser for friske hunder
Det er viktig å ha et godt samarbeid på tvers med veterinær, kiropraktor og rehabiliteringsterapeut, da enkelte pasienter trenger alle tre for å få optimal behandling.
Marit tar i mot pasienter hver torsdag fra 16-18
For timebestilling, kontakt oss på 75561800 eller post@dyrlegenebodo.no
Bildet kan inneholde: 2 personer, hund, tekst som sier 'PIC.COLLAGE'
4 616
Antall personer nådd
433
Engasjement
Frem innlegg
Du og 47 andre
4 kommentarer
13 delinger
Liker

Kommenter
Del