Gnagere

GNAGERE

Hos oss er det Tobias Olsen som behandler eksotiske dyr. Han har et brennende hjerte for alle arter, og forsøker å hjelpe så godt det går. Noen arter er vi oftere enn andre, og derfor vi kunnskapen og erfaringen variere. Alle arter har rett og krav på medisinsk behandling når de trenger det, og det får de hos oss. Men hver art er egentlig sin egen spesialisering innenfor veterinæryrket. På samme måte som katter ikke er små hunder, må hver art respekteres for sine behov og behandles for sine særegne medisinske utfordringer. Det er ingen veterinærer i vårt distrikt som kan kalle seg spesialist, eller som hevder å ha utvidet kompetanse på eksotiske dyr.

 

Vi samarbeider ofte med eksterne spesialister. Det beste utgangspunktet kan være en videokonsultasjon i forkant med spesialist, der det ut fra vurderingen som blir gjort behandles og prøvetakes videre hos oss. Journal fra konsultasjonen ekstremt må sendes oss i forkant, slik at vi får forberedt oss. Det er et veldig viktig unntak fra denne regelen: haster det må dere komme rett til time hos oss. Små dyr har høy metabolisme, og rask forverring ved alvorlig sykdom. Ligger dyret stille, uttrykker smerte, eller slutter å spise eller drikke er det ikke rom for omveier. Man må også huske på at eksotiske dyr må inn på akuttvakt av og til, selv om dette kan koste en del. De fleste søker hjelp for sent, og mange liv går tapt på grunn av dette.

 

Det er viktig å være klar over at det alltid er den voksne i familien som har ansvaret for alle dyr i husstanden, også de veldig små. Er barnet ditt under 16 år, og har dyr som ikke har god dyrevelferd, er det du som voksen som er strafferettslig tilregnelig. Du skal påse at kunnskapen om den aktuelle arten er ervervet, at dyret får den ro og den håndtering som kreves for å ha det bra, og medisinsk hjelp med en gang det er behov for dette. Ingen dyr bør bo fast på barnerom, og ingen av våre eksotiske arter hører hjemme i garasjer eller fastboende ute. Dyret er en del av familien, og alle må være enige i anskaffelsen og et felles underliggende ansvar.

 

Takstene for behandling av eksotiske dyr som akutt førstekonsultasjon eller avliving uten spesialistvurdering i forkant er lavere priset enn vanlige veterinærbesøk. Men er det snakk om grundige utredninger koster dette som vanlig for veterinærtjenester. Vi vurderer ikke dyrs verdi ut fra kjøpesum, og våre omkostninger ved drift er ikke lavere avhengig av art vi holder på med. Husk at du kan ha veterinærforsikring på dyret for å dekke omkostningene hos oss.

 

Les om hold av Marsvin her

Priser

Konsultasjon kanin/ilder/marsvin/excotics

Kastrering kanin/ilder

Se alle priser her

663,-

3271,-