HD-røntgen

HD-RØNTGEN

Dyrlegene Klinikk har flere veterinærer som er kvalifiserte til å ta HD-bilder for sentral avlesing i NKK. Noen hunderaser har som krav å ta HD-røntgen for å kunne bli brukt i avl. Hunden må være minst 12 måneder for å ta bildene, og de største rasene 18 måneder.

 

 

FØR TIMEN

Hunden må sederes for å kunne korrekt ta røntgenbildene, siden det er veldig viktig at hunden er helt i ro under billedtakingen. Hunden må faste i minst 8 timer før timen, men skal ha tilgang til vann. Du må ta med et skjema for innsendelse til NKK. Du finner link til skjemaet nederst på siden.

 

UNDER TIMEN

Hunden blir sedert under overvåkning, før både veterinær og dyrepleier tar med hunden inn på røntgenrommet for billedtakning. Veterinær skiver på det medbrakte skjemaet mens hunden ligger til oppvåkning i en av våre behagelige oppstallingsbur.

 

ETTER TIMEN

Hunden kommer nok til å være trøtt resten av dagen, og vil nok ønske seg litt ekstra kjærlighet fra deg som eier. Når bildene er mottatt og avlest av NKK, vil du få en e-post med resultatet, samtidig med at resultatet publiseres på DogWeb.

 

 

 

NYTTIGE LINKER

Elektronisk rekvisisjon for HD-røntgen

Informasjon om HD-røntgen hos NKK

Raser med krav om HD-røntgen

Priser
Røntgen HD (uten sedering) 1 706,-
Røntgen HD/AD (uten sedering) 2 283,-
Sedering fra kr 333,-