Hudutredning

Hudutredning

Slike timer starter alltid med en samtale. Når og hvor hudsymptomene begynte, og hvordan lidelsen har utviklet seg over tid, er kanskje den viktigste delen av en hudutredning. Da venter hunden eller katten til vi har fått et tydelig bilde av sykehistorien. Det er viktig at den/de som kjenner hunden eller katten best/lengst er tilstede når vi setter i gang en slik utredning. Intervjuet kan ta en stor del av tiden som er satt av første gang.

 

Så følger selve undersøkelsen, og deretter noen ganger prøvetagning og/eller medisinering. Det er også veldig vanlig at man må føre dagbok i tiden etter på spesifikke fokusområder, spesielt om man mottar medisinering. Da er det fint om man kan observere dyret selv de første 10-14 dagene etter timen. Som regel vil det bli satt opp time til en kontroll etter dette.

 

 

Ved kløe som har oppstått veldig brått ber vi deg ikke ta med hunden inn på venterommet, men heller holde den i bilen til det er din tur. Da er det mulig at det kan være lus på ferde. Skabb forekommer også en sjelden gang, men er heldigvis ikke like smittsomt. Er hunden av en slik størrelse at den kan bæres inn er det ønskelig. Da kommer den minst mulig i kontakt med andre den kan smitte.

 

 

Lurer du på mer spesifikke hudutredninger kan du finne link her:

«Ørebetennelse», ekstern otitt

Allergi/atopisk eksem

Utredning av fôrallergi

Håravfall