Kiropraktikk

Kiropraktikk

Vi tilbyr kiropraktikk hos oss, ved at vår eksterne kollega Tone Sørensen kommer innom på bestemte dager for å utføre kiropraktor-behandlinger. Tone Sørensen er utdannet kiropraktor ved Anglo European College of Chiropractic. I tillegg har hun en etterutdannelse i dyrekiropraktikk gjennom International Academy of Veterinary Chiropractic. Det er kun kiropraktorer og veterinærer som kan ta denne etterutdannelsen som krever god kunnskap i anatomi, fysiologi, sykdomslære og biomekanikk.

 

Dyr kan på samme måte som mennesker få stivheter i muskler og ledd. I tillegg til å behandle smerter og ubalanse i hele kroppen er kiropraktoren opptatt ev et velfungerende nervesystem for at kroppen skal fungere best mulig. Dette bedres ved å løse opp i låsninger og spenninger i ledd og muskulatur. Hun jobber med å gjenskape normal bevegelse i kroppens store og små ledd, med hovedfokus på ryggsøylen. Kiropraktikk kan hjelpe med bl.a.:

  • Forebygging av skader
  • Halthet /forandring i ganglag
  • Akutt eller kronisk muskel/skjelettplager
  • Stivhet/skjevhet
  • Prestasjonsfremmende (agility/lydighet/bruks)
  • Vedlikeholdsbehandling

 

Hvis dyret ditt plutselig endrer adferd, ikke beveger seg som den pleier, har problemer med å hoppe inn/ut av bil eller gå trapper (hund), endrede prestasjoner, annerledes holdning, problemer med å gå rett, setter seg skjevt, eller ser ut til å ha smerte e.l. kan kiropraktisk behandling ofte hjelpe. Kiropraktikk er ikke en erstatning til veterinærmedisin, men en komplimentær tilnærming. Ved mistanke om skade eller sykdom bør alltid veterinær se på dyret først.

 

Les mer om Tone her: