Purina Pro Plan LiveClear- en løsning for deg som er allergisk mot katten din?

Purina Pro Plan LiveClear- en løsning for deg som er allergisk mot katten din?

Først og fremst må vi presisere at vi aldri anbefaler noen som mistenker, eller allerede vet at de er allergisk mot katt å skaffe seg en. Å være en katt i et hjem der familiemedlemmer ikke tåler den kan faktisk også gå ut over katten. Katter er konservative dyr som liker forutsigbarhet og stabilitet. De er også i høy grad disponert for å lett utvikle kronisk stress, med psykiske og fysiske konsekvenser. Tiltak som isolering av deler av leiligheten, familiemedlemmer som slutter å kose eller omplassering kan belaste katten mer enn vi tror. Fôret vi her omtaler er ikke et sikkert, eller 100% effektivt tiltak slik at man endelig kan få katten man aldri trodde man kunne eie. Mange har utviklet allergier undervegs, mens noen visste ikke at de reagerte på akkurat den katten de selv skaffet seg. Andre vil kanskje ha besøk av allergiske familiemedlemmer, og da trenger vi tiltak og løsninger som kan bidra til en enklere hverdag. Nå har vi altså et nytt alternativ, som er verd å teste ut.

I mars publiserte vi en artikkel som omhandlet de generelle prinsippene bak allergi hos katt. Den artikkelen anbefaler vi at du leser. Den kan du finne gjennom denne linken

Siden den tid har det første allergenjusterende kattefôret kommet på det Norske markedet. Det ble lansert av Purina Pro Plan. Produsenten hevder å redusere allergener i kattens pels og flass med hele 47%! Eiere med den utviklende allergivarianten, kan merke stor forskjell i hverdagen hvis de prøver å fòre med Purina LiveClear. Det er i alle fall verd et forsøk om man er i en fortvilet situasjon! Allergi mot katt er ikke så rett frem som det kan virke, da det finnes mange varianter. Dette fòret er laget bare for èn bestemt type, altså for mennesker som ikke tåler Fel d 1. De fleste vet ikke om det er dette som er problemet akkurat de har, og da må man rett og slett prøve seg frem.

Purina ProClear reduserer allergenet som finnes i kattens spytt. Dette vil dermed legge seg på hud og pels når katten steller seg. Når katten står på LiveClear vil mengden del d 1 i pelsen gradvis gå ned, og over tid vil da også kontaminering av miljøet katten lever i reduseres. Dette betyr at problemet med kattehår på eierens klær kan minske, og for øvrig minske kontaminering av de fysiske omgivelsene.

Flass, kattehår og støv i hjemmet kan fjernes med Allergone spray. Denne sprayen «koagulerer» støvet i omgivelsene, og gjør at støvsugingen blir mer effektiv. Hvis Allergone spray brukes sammen med en Purina LiveClear fòrendring, vil de virke positiv på hverandre. Utover dette anbefaler vi å gå over til glatte gulvoverflater og minske antall tepper i hjemmet.

Fôret er lansert for alle aldre, og laget for å kunne brukes til alle katter. Unntaket er dem som trenger spesiell tilrettelegging på grunn av annen sykdom.

 

Linda Bakken Bøe

Veterinær og deleier