Redonyl ultra- et nyttig tilskudd til hunder og katter med hud- og pelsutfordringer

Redonyl ultra- et nyttig tilskudd til hunder og katter med hud- og pelsutfordringer

Trenger vi egentlig å gi vitamin- eller oljetilskudd dersom vi allerede gir et godt sammensatt fôr til hunden eller katten?

Først og fremst må vi presisere, har du en avvikende hudkvalitet bør du oppsøke en veterinær med spesiell interesse, og kunnskap om hudsykdommer. Mange blir overrasket over hva vi kan hjelpe til med, og hva som kanskje ikke er helt vanlig å leve med like vel.

Svaret på spørsmålet over er oftest nei. Vi er flinke til å optimalisere kostholdet til dyrene våre, og de får som regel i seg alt de trenger hver dag. Antakelig spiser de mer balansert enn mange av oss, som til en hver tid får lov til å velge selv hva vi vil ha. Unødige tilskudd på hunder og katter kan faktisk både utkonkurrere hverandre, overdoseres, «legge seg på hoftene», eller være «penger ut av vinduet». Men det er noen av dem som kan ha noe for seg.

Omega 3/6, i en gitt balanse, settes ofte inn der kvalitet på hud og pels ikke er optimal, eller der man observerer uvanlig kløe eller flass. For eksempel hunder med noen grader av eksem. Mange hunder med underliggende hudproblemer står imidlertid allerede på et allergifôr, eller et annet fôr beregnet på utfordringer knyttet til hud eller pels. Da inneholder fôret allerede evig nok av omega 3/6, og hunden vil derfor ikke ha nytte av ytterligere tilskudd. Hva kan vi gjøre da?

Det finnes også andre essensielle fettsyrer, som kan ha veldig god effekt på irritert og kløende hud. Dersom hunden eller katten allerede får nok fiskeolje uten tilstrekkelig effekt, er tilskudd av PEA (palmitoletanolamid), som finnes i kosttilskuddet Redonyl et veldig godt alternativ. Denne er utviklet for hunder og katter med hudproblemer og/eller forøket røyting. Mange rapporterer om betydelig reduksjon av kløe etter oppstart med et tilskudd av PEA. Den kan også med fordel benyttes sammen med andre medisiner (Apoquel, Atopica vet, eMedrol, Prednicorton eller Prednisolon). Faktisk kan noen hunder redusere doseringen på medisiner som ikke er så bra for kroppen over lang tid, som steroidene.