Tannhelse

God tannhelse er viktig for å forebygge andre helseplager, og for generell velvære

Skader og sykdom knyttet til tenner og tannkjøtt er veldig vanlig både hos hund, katt, kanin og gnagere. Det er også vanlig å overse problemer i munnen, kanskje fordi det er vanskelig å komme til?

 

Hos oss kan bestille time for gratis tannsjekk. En slik sjekk bør foretas halvårlig. Vi vil alltid se over tennene når du er på årlig vaksine og helsesjekken hva med midt mellom hvert årlige besøk?

 

Vær klar over at noen forandringer kan være tilstede selv om vi synes det ser helt fint ut ved overfladisk inspeksjon. Sedasjon, nøye inspeksjon og tannrøntgen er ikke gratis. Vi vil sette deg opp på time til videre undersøkelse dersom vi mistenker at det er noe som ikke er riktig. Det er viktig å fjerne tannstein når det bygger seg opp på tennene. Tannsteinen er full av bakterier som belaster kroppen, og i tillegg kan tennene begynne å løsne og falle ut. Dyr ytrer sjelden konkrete smerter når de har vont i tennene, og det å vente til de har problemer med, eller slutter å spise er ikke å anbefale. Det å mangle en eller flere tenner er sjelden et problem for kjæledyrene våre. Derfor trekker vi, heller enn å reparere, ødelagte tenner hos oss. Rotfylling kan utføres, men det er veldig dyrt, og ofte komplisert å vurdere om dyret opplever smerter i etterkant. Vi rekvirerer om det er spesielle hensyn som tilsier at dette bør utføres.

Følg denne linken for å lære hvordan tannhelsebehandling utføres hos oss

 

Priser
Tannsjekk Gratis
Tannhelsebehandling hund fra (inkl anestesi) 3 117,-
Tannhelsebehandling katt fra (inkl anestesi) 1 914,-
Full tannrøntgenstatus katt (inkl anestesi) 2 392,-
Full tannrøntgenstatus hund Spør om pris
Tanntrekk Spør om pris